Overslaan en naar inhoud

Patiëntenzorg verbeteren

Simulatie-gebaseerd onderwijs

Patiëntveiligheid is wereldwijd een gezondheidsprobleem

Er wordt geschat dat medische fouten ieder jaar wereldwijd tot circa 1,2 miljoen sterfgevallen leiden. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft een rapport gepubliceerd waarin wordt gesteld dat schade als gevolg van medische zorg ervoor zorgt dat substantieel veel mensen over de hele wereld ziek worden of overlijden.

1 op 10 Patiënten

Schade opgelopen terwijl er medische zorg werd verleend

43 Miljoen

Jaarlijkse incidenten met patiëntveiligheid

$42 Miljard

Jaarlijkse kosten als gevolg van medische fouten

De mogelijkheid om te oefenen

Een van de grootste uitdagingen van het verbeteren van patiëntveiligheid is de mogelijkheid om te kunnen oefenen. Mogelijkheden tot klinische vervanging, met name binnen trainingen voor verpleegkundigen, worden steeds beperkter aangezien de vraag naar professionele zorgverleners toeneemt door de steeds ouder wordende bevolking.

Niet alleen de mogelijkheid om te kunnen oefenen is van cruciaal belang, maar ook de mogelijkheid om veilig te oefenen zonder dat patiënten risico lopen. Met op simulatie gebaseerde training kunnen studenten, artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners cognitieve training integreren met het oefenen van praktijkvaardigheden zonder dat patiënten risico lopen.

Het verminderen van medische fouten en het verbeteren van de patiëntveiligheid zijn essentiële onderdelen van patiëntenzorg, maar niet de enige. Het bieden van optimale patiëntveiligheid bestaat ook uit het ontdekken van latente veiligheidsproblemen, teamwork en communicatie mogelijk maken en ervoor zorgen dat professionele competentie niet alleen op hetzelfde niveau blijft, maar verbetert.

Simulatie-gebaseerde training

De methodologie voor simulatietraining is alom erkend binnen de gezondheidszorg als een krachtig hulpmiddel voor het uitbreiden van klinische kennis, het verbeteren van teamcommunicatie en het aanleren van capaciteiten met betrekking tot besluitvorming. Simulatie is een trainingsmethode, niet een technologie. Simulatie kan niet alleen gebruikt worden om klinische vaardigheden te trainen, maar ook om teamwork en communicatie te trainen. Het kan ook gebruikt worden om trainingen te standaardiseren, te voldoen aan op bewijs gebaseerde richtlijnen en om specifieke doelstellingen te halen. Men begint anders aan te kijken tegen wat simulatie kan doen met hoe simulatie het best gebruikt kan worden om patiëntenzorg te verbeteren.

10 best practices voor simulatie

Hoe Laerdal kan helpen

Met meer dan 65 jaar ervaring in de simulatiesector, hebben we een lange geschiedenis in het samenwerken met toonaangevende zorgexperts en lobby-organisaties over de hele wereld. We zijn voortdurend aan het innoveren om niet alleen onze producten en services te verbeteren, maar ook om ze zo te implementeren dat ze onze klanten helpen succesvol te zijn. Wij leren dit van de beste en u dus ook. Via onze uitgebreide wereldwijde klantenbasis kunnen we feedback verzamelen om onze oplossingen aan te passen en te verbeteren om aan de behoeften van echte gebruikers te voldoen. We zijn erachter gekomen dat simulatie niet alleen om technologie draait. Simulatie draait om technieken die niet alleen uit vaardigheden, maar ook uit inzichten op het gebied van communicatie, teamwork en leiderschap bestaan.

Meer informatie aanvragen

Ik wil graag antwoord per..

Wij zullen zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke contactgegevens zoals uiteengezet in het privacybeleid van Laerdal.